Banner Webonderhoud

Webonderhoud

Jouw website laten onderhouden door vakmensen

Tijd is kostbaar!

Uiteraard dienen je websitecontent en afbeeldingen regelmatig bijgewerkt te worden. Of het nu gaat om het updaten van promoties of het plaatsen van actuele nieuwsberichten, het beheren van je website vraagt tijd en aandacht om dit effectief te doen.

Kom je tijd tekort?

Wij hebben de perfecte oplossing voor je. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften nemen wij het beheer van je website voor onze rekening. Het enige wat je hoeft te doen, is ons de teksten en eventuele afbeeldingen aanleveren; wij zorgen voor de rest. Maak je geen zorgen over grafische vormgeving; ook daar hebben we oog voor.

Wij bieden 3 mogelijke onderhoudsprogramma's aan

Open source onderhoud

Open source onderhoud

Plug-ins & Versiebeheer

Het is cruciaal om open source software zoals Drupal, WordPress en Joomla regelmatig te updaten voor de beveiliging en functionaliteit van je website. We bieden beheer van versies en het bijwerken van plug-ins aan.

Je hebt de optie om deze updates maandelijks of eens per twee maanden door ons te laten uitvoeren.

Kosten voor het onderhoud:

  • Maandelijks: € 20,00 per maand
  • Tweemaandelijks: € 48,00 per twee maanden

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Facturering gebeurt op jaarbasis.

Aanvragen
Contentbeheer

Contentbeheer

Websites niet gemaakt door ons

Een aantrekkelijke website behouden is slechts het begin; deze continu actueel houden is een geheel andere uitdaging. Beschik je over de benodigde kennis en, belangrijker nog, heb je de tijd? Of ontbreekt het je misschien aan ervaring, of wat doe je als er iets fout gaat?

Wij zijn er om alle soorten content op je website te beheren en aan te passen, van teksten en afbeeldingen tot foto's, nieuwsberichten en meer. We zorgen ervoor dat alle updates die je wenst vakkundig en tijdig worden uitgevoerd.

Maak gebruik van onze diensten voor in totaal 4 uur per jaar voor een maandelijks tarief van € 16,00.

Aanvragen
Alfa-contentbeheer

Alfa-contentbeheer

Website gemaakt door ons

Kies voor het ontwikkelen van je website of webshop door ons en geniet van 12 maanden garantie op bugfixes en ondersteuning voor je CMS-tool, beginnend vanaf het moment dat je site live gaat. Na het eerste jaar kun je deze ondersteuning jaarlijks verlengen voor € 12,00 per maand.

In het eerste jaar bieden we je ook de mogelijkheid om onderhoudswerkzaamheden aan je website te laten uitvoeren, zoals het bijwerken van teksten, afbeeldingen en foto’s. Dit is beschikbaar voor een aanvullend tarief van € 14,00 per maand, waarbij je tot 4 uur per jaar gebruik kunt maken van onze diensten.

Aanvragen

Meer informatie en contractuele verplichtingen

Verschillen tussen diensten
  • Open Source Onderhoud: Deze dienst richt zich uitsluitend op het bijwerken van de softwareversies en plug-ins.
  • Website Contentbeheer: Dit heeft alleen betrekking op het aanpassen van teksten en afbeeldingen op de website.
  • AlfaDesign Websitecontent: De content van websites die door ons zijn gecreëerd, valt onder deze categorie.

Fairplay Timen

Standaard bieden we 4 uur per jaar aan voor het wijzigen van je website. Zodra we aan een opdracht beginnen, starten we de tijdregistratie en trekken we de gebruikte tijd af van het totaal. We registreren de gewerkte tijd tot op de minuut nauwkeurig.

Als de beschikbare tijd op is, kun je extra tijd bijkopen per blok van 1 uur. Voor elk blok wordt €48 in rekening gebracht. Als de website door ons is gemaakt, krijg je korting en betaal je €42 per blok.

Niet gebruikte minuten worden niet meegenomen naar de volgende periode. Aangekochte extra blokken blijven echter geldig, maar bij beëindiging van het onderhoudscontract worden resterende minuten niet terugbetaald.

Onderhoud van Open Source platforms

Bij dit type onderhoud hoeft de klant zelf niets te doen. Wij zorgen voor de updates en sturen een bevestigingsmail met details over de uitgevoerde updates.

Het kan voorkomen dat een software-update of plug-in-update ervoor zorgt dat de website niet meer correct wordt weergegeven. Als we verwachten dat dit zal gebeuren, voeren we de update niet uit. Mocht een update onverwacht problemen veroorzaken, dan kunnen we de wijzigingen terugdraaien met een back-up, mits deze beschikbaar is.

Indien een update niet mogelijk is, kan het nodig zijn om herprogrammeringen uit te voeren. Deze aanpassingen zijn niet inbegrepen in het standaard onderhoud. Na overeenkomst van de prijs kunnen wij deze werkzaamheden voor je uitvoeren.

Grotere werkzaamheden

Deze overeenkomsten zijn primair bedoeld voor kleinere aanpassingen. Als we inschatten dat een opdracht langer dan 30 minuten maar minder dan een uur zal duren, stellen we de klant hiervan op de hoogte. Voor uitgebreidere taken, zoals het ontwikkelen van een nieuwe pagina, vallen deze niet onder de standaard overeenkomst. Voor dergelijke werkzaamheden worden extra uren apart berekend, altijd in samenspraak met de klant. Het uurtarief voor deze grotere taken is €72 per aangevangen uur.

Daarnaast is het mogelijk om een logo en/of een slogan toe te voegen aan de footer van de website. Deze kan naar keuze links, rechts of in het midden van de footer geplaatst worden.

 

Aanpassingen aan gewenste content

Als je content op je website wilt wijzigen, dien je zelf de tekst aan te leveren. Je kunt deze tekst per e-mail versturen of in een Word-document aanbieden. Als je een afbeelding wilt toevoegen bij de tekst, kun je deze zelf aanleveren of ons vragen om een geschikte afbeelding te zoeken.

Zorg er bij het aanleveren van afbeeldingen voor dat deze rechtenvrij zijn (let op auteursrechten) en dat de kwaliteit van de aangeleverde afbeeldingen goed is.

Onderhoud aan externe websites

Als we onderhoud moeten uitvoeren op een website die niet door ons is ontwikkeld, kan dit doorgaans meer tijd in beslag nemen dan aanpassingen aan websites die we zelf hebben opgezet. We moeten eerst de structuur van de webcode analyseren voordat we de nodige wijzigingen kunnen aanbrengen.

Wat we nodig hebben: toegang tot de FTP-server van je hostingprovider en/of toegang tot de CMS-tool.